Selecteer een pagina

Kunst naar buiten

 

Lockdown, 2020. Van 23 maart tot 1 juni zijn de musea gesloten. Het Jopie Huisman Museum vraagt ons na te denken over een manier om toch van kunst te kunnen blijven genieten. Ons voorstel is om de kunst naar buiten te halen. Niet letterlijk, maar juist de verhalen achter de kunst, op de plek waar het kunstwerk is ontstaan. 

Met de steun van de Provincie Fryslan en in samenwerking met het Jopie Huisman Museum en Annemieke Schors hebben we het alle online en offline middelen letterlijk en figuurlijk vorm gegeven. 

Over het project:

Kunst naar buiten maakt op een verrassende manier kunstwerken uit Friese collecties toegankelijk. Bankjes in het Friese landschap markeren plekken waar kunstwerken zijn ontstaan. Daar verrassen we toevallige passanten met een verhaal over dat kunstwerk. We nodigen hen zo uit om kunst ook buiten te beleven, tijdens een wandeling of fietstocht, al of niet in combinatie met museumbezoek.  

Kunst naar Buiten is gerealiseerd in opdracht van de Provincie Fryslân en op initiatief van het Jopie Huisman Museum. Het betreft een samenwerking met de Friese musea, waaronder Museum Belvédère, Museum Drachten, Fries Scheepvaart museum, Fries Museum, Hannemahuis, Museum Hindeloopen, Tresoar en Jopie Huisman Museum.


Opdrachtgever: Jopie Huisman Museum / Provincie Fryslan
Project: Kunst naar buiten
Jaar: 2020

 

 

 

STUDIO PUBLIC

Koninginnegracht 65
2514 AG Den Haag
 
Koningslaan 23
3583 GE Utrecht
 
info@studiopublic.nl
+31 (0) 6 48 50 09 37