Selecteer een pagina

Herinrichting Tempelzaal

Wie het Rijksmuseum van Oudheden binnenstapt, staat meteen oog in oog met een indrukwekkende eeuwenoude Egyptische tempel. In die ruimte – misschien wel een van de meest unieke museumentrees van Nederland – is ook de kaartverkoop en de winkel. Aan ons de vraag om entreebalie en winkel zo te ontwerpen dat die harmonieus passen bij de allure van deze plek en tegelijkertijd te voldoen aan alle functionele eisen. Dat betekent een goede presentatie van het winkelassortiment, meubilair dat flexibel moet zijn als de zaal wordt gebruikt voor ontvangsten en zoveel mogelijk opbergruimte.

Grote gebaren, rustige kleuren. Lange tafels met lade’s, voor presentatie en voorraad, zorgen voor rust in het blikveld. De winkelvitrines voor de sieraden en beeldjes zijn geïntegreerd in de balie. Juist de kleinste details zorgen voor eenheid, van steuntjes die bij de architectuur passen tot het juiste licht in de vitrines.

Opdrachtgever: Rijksmuseum van Oudheden
Project: Herinrichting Tempelzaal
Jaar: 2018

 

STUDIO PUBLIC

Koninginnegracht 65
2514 AG Den Haag
info@studiopublic.nl

 

Schaverijstraat 11
3534 AS Utrecht
+31 (0) 6 48 50 09 37