Selecteer een pagina

Waterwereld

 

Voor het derde jaar op rij mochten wij de tijdelijke tentoonstelling in het Jopie Huisman Museum ontwerpen. Een tentoonstelling met schilderijen van het Friese water. Zowel van Jopie zelf als van twintig andere Friese kunstenaars.

In de tentoonstelling krijg je het gevoel of je letterlijk door het water loopt, alsof het water tot aan je knieën staat. Je kunt even tot rust komen op een bootje midden in de zaal. Vanaf hier zie je om je heen de kenmerkende, bewegende waterreflecties op de bodem. Op de kop van de zaal staat een uitvergroot werk van Jopie’s Boompjes bij Ferwoude, waar fluitende vogeltjes doorheen vliegen afgewisseld met het geluid van kabbelend water.

Verspreid over de zaal, op de verlaagde horizon, staat een gedicht over het Friese water. Met de reflecties van het gedicht er net onder. Het watergevoel ontstaat voornamelijk laag in de ruimte, waardoor daarboven ruimte is voor de kunst. De werken hebben we gegroepeerd op stijl en techniek, zodat er harmonie ontstaat en alle werken tot hun recht komen.

Opdrachtgever: Jopie Huisman Museum
Project: Waterwereld
Jaar: 2020

 

 

 

 

STUDIO PUBLIC

Koninginnegracht 65
2514 AG Den Haag
 
Koningslaan 23
3583 GE Utrecht
 
info@studiopublic.nl
+31 (0) 6 48 50 09 37