Selecteer een pagina

Waterwereld bij Omrop Fryslân

maart 3, 2020

Afgelopen weekend stond er een uitgebreide en enthousiaste recensie over onze tentoonstelling Waterwereld in het Jopie Huisman Museum op Omrop Fryslân. Hieronder een stuk uit de recensie over de vormgeving en beleving van de tentoonstelling:

“Geluid speelt ook een rol bij deze beeldende kunst. De verhalen van de kunstenaars, de stilte van de zaal die gevuld wordt met tsjilpende vogels. Als bezoeker waan je je aan de waterkant. De kleuren van riet en water, het ruisen van een paar wilgen.

Het watergevoel wordt nog versterkt door projecties van golfjes op de vloer, veroorzaakt door een kleine wervelwind. In het midden van de zaal staat een bootje. Een prachtig beeld, en ook een comfortabel bankje om even te gaan zitten en de kunst om je heen waar te nemen.

Het gevoel dat deze tentoonstelling ‘WaterWereld’ oproept, is rust en intimiteit. Het woord ‘sereen’ komt in mij op. De kunst gaat over water: helder en klaar, doorzichtig. Soms schijnt het zwart, maar massief is het niet. Tegelijk zie je de lucht boven het water, het weer dat er aankomt. Het land dat laag ligt, dichtbij in Fryslân.”

Lees de volledige recensie hier.