Selecteer een pagina

Dubbel Glas

juni 22, 2020

Vorig jaar hebben we de tentoonstelling Glas in het Rijksmuseum van Oudheden vormgegeven. Het museum was dusdanig enthousiast, dat de tentoonstelling dit jaar wordt herhaald. Weliswaar met een iets andere indeling en nieuwe topstukken, maar hetzelfde concept. Jill van der Sterren, Projectleider Presentaties en tevens samensteller van deze collectie, schreef naar aanleiding van onze samenwerking het volgende:

“Vorig jaar was het mijn genoegen om een tentoonstelling samen te stellen over glas uit de oudheid in het RMO. Glas is een fascinerend materiaal en tegenwoordig overal om ons heen. Maar wat we vaak niet beseffen is dat dit materiaal door de mens is gemaakt en deze uitvinding al in het derde millennium voor Christus is gedaan. Het Rijksmuseum van Oudheden beheert de grootste collectie glas uit de oudheid; van fraai glas uit het Oude Egypte tot aan prachtig middeleeuws glas. De kwetsbare objecten zijn waanzinnig interessant maar ook heel erg mooi om te zien.

Studio Public heeft de perfecte vormgeving gecreëerd om de collectie te tonen. Guus en Koen waren betrokken vanaf de ideeën vorming tot aan het zorgvuldig uitlichten. Ze luisteren goed naar de wensen en doelen van het museum, houden rekening met de bezoeker en voegen tegelijkertijd hun eigen originele ideeën toe. Het museum was zo tevreden met het resultaat dat we voor het eerst besloten hebben de tentoonstelling deze zomer weer te laten zien. Weliswaar is de selectie van de objecten gewijzigd: er zijn naast een ruime selectie uit de RMO collectie 24 zeer bijzondere bruiklenen te zien uit een van de belangrijkste particuliere glasverzamelingen ter wereld. Guus en Koen hebben dit jaar weer alle moeite gedaan om de aanpassingen en installeren van de expo vlekkeloos te laten verlopen.

“Dit alles maakt het werken aan projecten

met Studio Public tot een waar feest”

 

Je weet dat je een goed eindresultaat krijgt bij Studio Public, Guus en Koen zijn zeer bedreven in hun vak, ze zijn professioneel maar ook persoonlijk, efficiënt en heel erg creatief. Ze zijn eerlijk en rechtlijnig maar flexibel als het moet. Het begeleiden van de productieprocessen doen ze zelfstandig en op aangename wijze. Ze houden zich aan afspraken en budgetten (groot en klein). Dit alles maakt het werken aan projecten met Studio Public tot een waar feest. Ik kijk uit naar een volgende samenwerking en beveel iedereen dit bureau van harte aan!”

– Jill van der Sterren, Projectleider Presentaties RMO

Glas is tot en met februari 2020 te zien in het Rijksmuseum van Oudheden.

Voor vragen of een afspraak neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel Koen: +31 648 500 937

1 + 13 =